WeLeaf

WeLeaf

 Zoë Agasi en Olivier Van Herck zijn fulltime avonturiers en ambassadeurs van het buitenleven reizen onder de naam WeLeaf. De naam WeLeaf is een woordspeling van de Engelse woorden We leave, wij vertrekken, met Leaf, een blad. Het blad verwijst naar duurzaam, gezond en bewust reizen. Zoë komt uit Nederland, studeerde productontwerpen en combineerde dat met rugby op professioneel niveau. Zoë is de ideeënbedenker, de vormgever en de sociale motor tijdens de reis. Olivier is Belg en afgestudeerd als burgerlijk ingenieur. Hij is de zorgzame planner en de videomonteur.

 In april 2016 schrijft Olivier zijn ontslagbrief en kondigt zijn vertrek aan. Hij wil op reis. Hij wil de wereld ontdekken. Met die beslissing zet hij zijn vriendin Zoë voor het blok, en dat blijkt precies te zijn wat ze nodig heeft. Haar toekomst ligt duidelijker voor haar dan ooit tevoren: een wereldreis met Olivier, of een topsportcarrière. Ze stopt als professioneel atleet. Ze kiest voor vrijheid, eigen atletische doelen en avontuur.

Een onwaarschijnlijk avontuur zonder eindbestemming, zonder tijdslimiet en zonder ervaring. Zoë en Olivier vertrekken op wereldreis met twee oude fietsen. Of ze dat wel kunnen, weten ze niet. De reis zal het leren. Vier jaar later hebben ze 40.000 kilometer afgelegd. Op de fiets, met de kano, op ski’s, in een zeilboot, te voet en op skates. Langzaam, duurzaam en gezond. Helemaal op eigen kracht. Ze reizen van ongekende gastvrijheid naar pure wildernis, van momenten vol tranen naar triomfantelijke overwinningen, van hevige ruzies naar intens geluk. Het boek is een levendige kroniek van wat er gebeurt als twee mensen hun comfortzone verlaten, op weg naar het onbekende. De beloning is een uitzonderlijke zelfontdekking én een nieuwe blik op de wereld.
‘Door langzaam te reizen kom je echt in contact met waar je bent en met de mensen die daar wonen,’ vertelt Zoë.

In Op eigen kracht ontdek je hoe deze uitzonderlijke reis tot stand kwam, wat ze onderweg leerden, wat ze gaven en wat ze terugkregen.
Op eigen kracht is een inspiratieverhaal om bij weg te dromen, vol praktische tips om jouw eigen dromen waar te maken.

Uitgaves

Op eigen kracht

Op eigen kracht

In Op eigen kracht lees, zie en beleef je een onwaarschijnlijk avontuur zonder eindbestemming, zonder tijdslimiet en zonder ervaring. Zoë en Olivier vertrekken op reis met twee oude fietsen. Of ze dat wel kunnen, weten ze niet. De reis zal het leren. Vier jaar later hebben ze 40.000 kilometer afgelegd. Op de fiets, met de kano, op ski’s, in een zeilboot, te voet en op skates. Helemaal op eigen kracht.

€ 39,95
ISBN: 9789493195707