Onze uitgaven

mo'media

Bij mo'media verschijnen boeken over vrije tijd, genieten, de stad en het groen, vol interviews, tips en adressen, gemaakt door Nederlandse en Vlaamse auteurs, fotografen en vormgevers.
Parijs en ik

Parijs & ik

Op stedentrip gaan wordt met Parijs & ik een geweldige ervaring voor kinderen. Ze zoeken hiermee zelf de weg op een gekleurde metrokaart, ze leren zelf een broodje te bestellen bij die vreemde bakker in een andere taal, mogen voor een keer heel laat nog uit eten en ze nemen jou mee om ergens lekker te chillen in een stadspark in de zon. In onze nieuwe serie … & Ik kunnen kinderen van 8 tot en met 12 jaar een uniek gepersonaliseerd reisdagboek maken. Want jouw Parijs-reis is uniek!

€ 15,99
ISBN: 9789493273443
Barcelona en ik

Barcelona & ik

Op stedentrip gaan wordt met Barcelona & ik een geweldige ervaring voor kinderen. Ze zoeken hiermee zelf de weg op een gekleurde metrokaart, ze leren zelf een broodje te bestellen bij die vreemde bakker in een andere taal, mogen voor een keer heel laat nog uit eten en ze nemen jou mee om ergens lekker te chillen in een stadspark in de zon. In onze nieuwe serie … & Ik kunnen kinderen van 8 tot en met 12 jaar een uniek gepersonaliseerd reisdagboek maken. Want jouw Barcelona-reis doet niemand na!

€ 15,99
ISBN: 9789493273436
Haengbog

Haengbog

Niemand gaat zomaar even naar Zuid-Korea. Maar het is wel een land dat erg tot de verbeelding spreekt, dankzij trends als K-pop en Squid Game. Het is het land waar mensen samen eten en de tijd nemen voor elkaar. Een land waar de mensen streven naar blijvend geluk: ‘haengbog’. In Haengbog laat Barbara Zitwer ons zien waarom zij op slag verliefd werd op Zuid-Korea. Ze neemt ons mee van Seoul tot Jindo-eiland en van tafels vol traditionele gerechten naar de verstilling van eeuwenoude tempels. Als je zelf (nog) niet afreist naar dit land, laat je dan inspireren door de wijsheden van de Zuid- Koreaanse bevolking.

€ 29,95
ISBN: 9789080327207
52 nieuwe zondagen wandelen & lunchen

52 nieuwe zondagen wandelen & lunchen

In 52 nieuwe zondagen wandelen & lunchen neemt Ellie Brik je niet alleen mee naar mooie dorpjes en steden in Nederland, maar ook in Vlaanderen en Wallonië. Op elke wandeling kom je verrassende dingen tegen: bijzondere musea, geveltjes, kerken en kunst in de buitenlucht. Uiteraard krijg je overal tips voor koffie, lunch en soms ook een bijzonder hotel. Bezoek mooie Belgische kustplaatsen als Oostende, De Haan en De Panne, ontdek de leukste wijken in Rotterdam, Leuven en Goes of ga naar kleinere plaatsen als Grave, Elburg en Wijk bij Duurstede. Het boek bevat 52 gloednieuwe wandelingen, prachtige foto’s en duidelijke wandelkaartjes.

€ 22,50
ISBN: 9789493273061
25 zondagen wandelen & groen

25 zondagen wandelen & groen

Op een zondag samen een wandeling maken in een stad of dorp in eigen land of net over de grens, gevolgd door een goede lunch: een beproefd recept dat terugkomt in 25 zondagen wandelen & groen. Nieuw zijn de tuinen, parken, groene straatjes en duurzame adressen die Ellie Brik toevoegt aan haar wandelingen. Want of je nu een centrum in Nederland of België aan het verkennen bent, het is fijn om je af en toe onder te dompelen in het groen. Omdat de zon opeens doorkomt, omdat je een verantwoorde lunch wilt, of gewoon omdat groen vrolijk maakt.

€ 12,50
ISBN: 9789493273276
25 zondagen wandelen & museum

25 zondagen wandelen & museum

Op een zondag samen een wandeling maken in een stad of dorp in eigen land of net over de grens, gevolgd door een goede lunch: een beproefd recept dat terugkomt in 25 zondagen wandelen & museum. Nieuw zijn de 25 musea in Nederland en België die Ellie Brik toevoegt aan haar wandelingen. Soms een museum in dezelfde stad, dan weer een kasteel dat een stukje verderop ligt. Om je zondag te verlengen of om te gooien als het opeens gaat regenen. Van het MuzeeAquarium in Delfzijl tot het Fort Napoleon in Oostende: in Nederland en België valt genoeg te ontdekken.

€ 12,50
ISBN: 9789493273283
IJsland: kleine atlas voor hedonisten

IJsland – Kleine atlas voor hedonisten

IJsland - Kleine atlas voor hedonisten is onderdeel van een nieuwe reeks prachtige reisboeken voor reizigers én thuisblijvers om je favoriete stad, land of eiland op een heel andere manier te leren kennen. Geen kleine reisgids voor in je tas, maar een prachtig koffietafelboek waarmee je maanden van tevoren al wegdroomt over je volgende reis. Laat je inspireren door deze dikke boeken, rijkelijk geïllustreerd met foto’s en met indrukwekkende verhalen over de historie, cultuur en natuur. In deze serie zijn ook Berlijn, Corsica en Venetië verschenen.

€ 29,95
ISBN: 9789493273429
Berlijn: kleine atlas voor hedonisten

Berlijn – Kleine atlas voor hedonisten

Berlijn - Kleine atlas voor hedonisten is onderdeel van een nieuwe reeks prachtige reisboeken voor reizigers én thuisblijvers om je favoriete stad, land of eiland op een heel andere manier te leren kennen. Geen kleine reisgids voor in je tas, maar een prachtig koffietafelboek waarmee je maanden van tevoren al wegdroomt over je volgende reis. Laat je inspireren door deze dikke boeken, rijkelijk geïllustreerd met foto’s en met indrukwekkende verhalen over de historie, cultuur en natuur. In deze serie zijn ook Corsica, Venetië en IJsland verschenen.

€ 29,95
ISBN: 9789493273085
Corsica: kleine atlas voor hedonisten

Corsica – Kleine atlas voor hedonisten

Corsica - Kleine atlas voor hedonisten is onderdeel van een nieuwe reeks prachtige reisboeken voor reizigers én thuisblijvers om je favoriete stad, land of eiland op een heel andere manier te leren kennen. Geen kleine reisgids voor in je tas, maar een prachtig koffietafelboek waarmee je maanden van tevoren al wegdroomt over je volgende reis. Laat je inspireren door deze dikke boeken, rijkelijk geïllustreerd met foto’s en met indrukwekkende verhalen over de historie, cultuur en natuur. In deze serie zijn ook Berlijn, Venetië en IJsland verschenen.

€ 29,95
ISBN: 9789493273092
Venetië: kleine atlas voor hedonisten

Venetië – Kleine atlas voor hedonisten

Venetië - Kleine atlas voor hedonisten is onderdeel van een nieuwe reeks prachtige reisboeken voor reizigers én thuisblijvers om je favoriete stad, land of eiland op een heel andere manier te leren kennen. Geen kleine reisgids voor in je tas, maar een prachtig koffietafelboek waarmee je maanden van tevoren al wegdroomt over je volgende reis.Laat je inspireren door deze dikke boeken, rijkelijk geïllustreerd met foto’s en met indrukwekkende verhalen over de historie, cultuur en natuur. In deze serie zijn ook Berlijn, Corsica en IJsland verschenen.

€ 29,95
ISBN: 9789493273306
GoGoodly

GoGoodly

Het klimaat krijgt rake klappen. Dat hoeft ons leven niet te beperken, maar dan moeten we wel nieuwe wegen ontdekken. Met vindingrijke nieuwe producten en diensten, bedacht door mensen die geen plasticsoep zien, maar rugzakken of horloges. Door tijdreizigers, die oeroude graanvelden doen herleven. En door verstrooide professoren die van groente zonnepanelen weten te maken. GoGoodly volgt ze gefascineerd en zet de beste, slimste, mooiste, grappigste, lekkerste en meest duurzame initiatieven in de spotlight. Zodat de lezer kan genieten van producten met een echt goed verhaal, en zelf aan de slag kan om zijn of haar ecologische voetstap te verkleinen.

€ 17,50
ISBN: 9789493273290
Renske ontdekt: nog meer (te) gekke slaapplekken

Renske ontdekt: nog meer (te) gekke slaapplekken

Het derde boek van Renske Borst, bomvol nieuwe ontdekkingen! In Renske ontdekt: nog meer (te) gekke slaapplekken vind je meer dan 50 unieke tips voor een (te) gek weekendje weg in Nederland of België. Van natuurhuisje tot boomhut en van kampeervlot tot luxe zomerhuis. Alle plekken bezocht Renske zelf om ze in dit boek met jullie te delen. Ook maakte ze handige lijstjes voor het inpakken van je koffer en checklists om alles uit je weekend te halen. Naast de tips van Renske vind je in dit boek ook verhalen van bekende bloggers over hun bijzondere slaapplekken.

€ 17,99
ISBN: 9789493195646
Craft Beer

Craft Beer

Deze trend van kleine brouwerijen die ambachtelijke bierbrouwen is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Intussen zijn er zo’n 800 craft beer-brouwerijen in Nederland, van klein tot groot. Er wordt met aanstekelijk enthousiasme gewerkt aan bijzondere soorten en nieuwe smaken. In Craft Beer neemt Raoul van Neer je mee langs meer dan 40 brouwerijen en vertelt je het verhaal van de innovatieve bieren die daar gebrouwen worden. Proost!

€ 24,95
ISBN: 9789493195684
Op eigen kracht

Op eigen kracht

In Op eigen kracht lees, zie en beleef je een onwaarschijnlijk avontuur zonder eindbestemming, zonder tijdslimiet en zonder ervaring. Zoë en Olivier vertrekken op reis met twee oude fietsen. Of ze dat wel kunnen, weten ze niet. De reis zal het leren. Vier jaar later hebben ze 40.000 kilometer afgelegd. Op de fiets, met de kano, op ski’s, in een zeilboot, te voet en op skates. Helemaal op eigen kracht.

€ 39,95
ISBN: 9789493195707

(Te) gekke slaapplekken

(Te) gekke slaapplekken is een inspiratieboek met maar liefst 50 (te) gekke slaapplekken in Nederland en België, samengesteld door Renske Borst van het succesvolle online platform Renske ontdekt de wereld. Slaapplekken om even te onthaasten en het maximale uit je weekend te halen, met bijzondere adressen zoals een sterrenkubus, een kampeervlot, een stro iglo of een Bush Box.  

€ 16,99
ISBN: 9789493195264

52 zondagen wandelen en lunchen

In dit deel van de succesvolle reeks 52 zondagen wandelen en lunchen neemt Ellie Brik je mee naar de leukste dorpen en steden van ons land. Ze maakt korte wandelingen door de dorpjes en stadjes die ze aandoet, met natuurlijk een tip voor een goede kop koffie of een lekkere lunch. Ze laat je zien, voelen en proeven hoe mooi en fijn ons land is. En dat er tussen Groningen en Maastricht steeds opnieuw zoveel te ontdekken is.

€ 20,00
ISBN: 9789493195127

time to momo Stedenlust

Kun je niet wachten op je volgende reis? Dan haal je de culinaire specialiteiten van jouw favoriete bestemming toch zelf in huis! time to momo Stedenlust is een kook- en kijkboek vol prachtige foto’s en heerlijke recepten uit de steden waarover wij al meer dan 20 jaar stedengidsen maken. We vroegen onze locals naar de favoriete gerechten uit hun stad, kookten en proefden ze in onze eigen keukens en verzamelden de beste 44 recepten in dit heerlijke boek.

€ 30,00
ISBN: 9789493195134

Stadskookboek – Amsterdam

De grote diversiteit maakt de Amsterdamse restaurantwereld uniek en vooral: een groot feest om te ontdekken. Je moet alleen wel even weten waar je naartoe moet. In het Stadskookboek Amsterdam vind je de lekkerste plekken van de stad, waar je minstens één keer in je leven gegeten moet hebben.

€ 15,00
ISBN: 9789057678806

Stadskookboek – Antwerpen

Antwerpen is een stoere havenstad waar altijd een frisse wind waait. Een stad van oude klassiekers en hip geweld in bruisende opkomende wijken, maar vooral een epicentrum met héél veel goede restaurants, bars, lunchzaken, ontbijtadressen en foodfestivals. Met het Stadskookboek Antwerpen laten we je zien waar je moet zijn om de foodie-scene van 't Stad ultiem te beleven.  

€ 15,00
ISBN: 9789057678219

Hotel Amour

In Hotel Amour lees je alles over de favoriete hotels in de stad, aan zee, of hoog in de bergen van 101 designers, modeontwerpers, kunstenaars, culi’s, fotografen, reisbloggers, schrijvers en muzikanten. Getipt door onder andere Arno Kantelberg, Janne Schra, Kiki Niesten, Walter Van Beirendonck en Yvette van Boven.

€ 17,99
ISBN: 9789057678370

Koffie!

Alles kun je online doen, behalve een kop koffie drinken in een bijzondere koffiebar. Waar? Dat lees je in Koffie! In deze dikke gids bomvol informatie nemen Richt en Regina van het populaire platform dekoffiefilters.nl je mee naar de leukste koffiespots van Nederland en Vlaanderen.

€ 10,00
ISBN: 9789057678356

Zó Zondag

Zó Zondag is een boek boordevol inspiratie en uitjes voor 52 zondagen genieten! Een ‘niks moet, alles mag’ inspiratie-boek voor zondag, met tips voor leuke uitjes, mooie korte verhalen, zondagse recepten,tijd voor elkaar, interviews met inspirerende mensen over hun zondag, en allerlei andere zondagse zaken.

€ 17,50
ISBN: 9789057677823

time to momo

Stap je hotel uit en loop regelrecht naar de leukste wijken van de stad. Op weg naar nieuwe restaurantjes, de beste koffie en dat lokaal gebrouwen biertje. Bij time to momo delen onze lokale auteurs uit liefde voor hún stad alleen de echte highlights met je. Zo sla je de drukke dertien-in-een-dozijn-winkelstraten over en wandel je, terwijl je onderweg een bezienswaardigheid meepikt, naar de leukste adressen waar de locals zelf graag komen. Geniet van elke seconde & haal alles uit je stedentrip.
time to momo Foodies

time to momo themagidsen

Zoek het niet te ver: met de time to momo themagidsen heb je de beste tips voor een leuk (en duurzaam) weekendje weg of cultureel dagje uit én de tofste foodie-plekken in handen. Met of zonder kinderen.

Bestel nu
time to momo Lyon

time to momo stedengidsen

Met een stedengids van time to momo op zak verken je de stad en beleef je de local lifestyle. In onze gidsen vind je super-de-luxe plattegronden, verrassende routes en up-to-date informatie. Bekijk hier alle stedengidsen.

Bestel nu
time to momo Limburg

time to momo regiogidsen

In juni 2021 lanceerden wij onze eerste gids in de serie regiogidsen. Met de regiogidsen over de Ardennen, Zeeland en Limburg kom je langs toffe restaurantjes, vele natuurgebieden, bruisende plaatsen en nog veel meer zoals je van time to momo gewend bent.

Bestel nu
time to momo Valencia Limited Feesteditie

time to momo Limited Feesteditie Valencia

De time to momo-stedengidsen bestaan 20 jaar en dat vieren wij! Onze acht meest populaire bestemmingen hebben we geüpgraded tot een luxe feesteditie, zo ook deze time to momo Limited Feesteditie Valencia, met veel extra’s: een stickervel om favoriete hotspots of je hotel te markeren op de kaart; notitiepagina’s om je eigen points of interest toe te voegen, je uitgaven bij te houden, wat te schetsen of te schrijven, een handig en vrolijk elastiek, en last but not least: een linnen look flexibound omslag. En de vertrouwde gids plus routekaarten en stadsplattegrond zitten er natuurlijk ook in. Acht pareltjes om hebberig van te worden!

€ 20,99
ISBN: 9789493273252
time to momo Rotterdam Limited Feesteditie

time to momo Limited Feesteditie Rotterdam

De time to momo-stedengidsen bestaan 20 jaar en dat vieren wij! Onze acht meest populaire bestemmingen hebben we geüpgraded tot een luxe feesteditie, zo ook deze time to momo Limited Feesteditie Rotterdam, met veel extra’s: een stickervel om favoriete hotspots of je hotel te markeren op de kaart; notitiepagina’s om je eigen points of interest toe te voegen, je uitgaven bij te houden, wat te schetsen of te schrijven, een handig en vrolijk elastiek, en last but not least: een linnen look flexibound omslag. En de vertrouwde gids plus routekaarten en stadsplattegrond zitten er natuurlijk ook in. Acht pareltjes om hebberig van te worden!

€ 20,99
ISBN: 9789493273238
time to momo Parijs Limited Feesteditie

time to momo Limited Feesteditie Parijs

De time to momo-stedengidsen bestaan 20 jaar en dat vieren wij! Onze acht meest populaire bestemmingen hebben we geüpgraded tot een luxe feesteditie, zo ook deze time to momo Limited Feesteditie Parijs, met veel extra’s: een stickervel om favoriete hotspots of je hotel te markeren op de kaart; notitiepagina’s om je eigen points of interest toe te voegen, je uitgaven bij te houden, wat te schetsen of te schrijven, een handig en vrolijk elastiek, en last but not least: een linnen look flexibound omslag. En de vertrouwde gids plus routekaarten en stadsplattegrond zitten er natuurlijk ook in. Acht pareltjes om hebberig van te worden!

€ 20,99
ISBN: 9789493273221
time to momo New York Limited Feesteditie

time to momo Limited Feesteditie New York

De time to momo-stedengidsen bestaan 20 jaar en dat vieren wij! Onze acht meest populaire bestemmingen hebben we geüpgraded tot een luxe feesteditie, zo ook deze time to momo Limited Feesteditie New York, met veel extra’s: een stickervel om favoriete hotspots of je hotel te markeren op de kaart; notitiepagina’s om je eigen points of interest toe te voegen, je uitgaven bij te houden, wat te schetsen of te schrijven, een handig en vrolijk elastiek, en last but not least: een linnen look flexibound omslag. En de vertrouwde gids plus routekaarten en stadsplattegrond zitten er natuurlijk ook in. Acht pareltjes om hebberig van te worden!

€ 20,99
ISBN: 9789493273269
time to momo Londen Limited Feesteditie

time to momo Limited Feesteditie Londen

De time to momo-stedengidsen bestaan 20 jaar en dat vieren wij! Onze acht meest populaire bestemmingen hebben we geüpgraded tot een luxe feesteditie, zo ook deze time to momo Limited Feesteditie Londen, met veel extra’s: een stickervel om favoriete hotspots of je hotel te markeren op de kaart; notitiepagina’s om je eigen points of interest toe te voegen, je uitgaven bij te houden, wat te schetsen of te schrijven, een handig en vrolijk elastiek, en last but not least: een linnen look flexibound omslag. En de vertrouwde gids plus routekaarten en stadsplattegrond zitten er natuurlijk ook in. Acht pareltjes om hebberig van te worden!

€ 20,99
ISBN: 9789493273207
time to momo Lissabon Limited Feesteditie

time to momo Limited Feesteditie Lissabon

De time to momo-stedengidsen bestaan 20 jaar en dat vieren wij! Onze acht meest populaire bestemmingen hebben we geüpgraded tot een luxe feesteditie, zo ook deze time to momo Limited Feesteditie Lissabon, met veel extra’s: een stickervel om favoriete hotspots of je hotel te markeren op de kaart; notitiepagina’s om je eigen points of interest toe te voegen, je uitgaven bij te houden, wat te schetsen of te schrijven, een handig en vrolijk elastiek, en last but not least: een linnen look flexibound omslag. En de vertrouwde gids plus routekaarten en stadsplattegrond zitten er natuurlijk ook in. Acht pareltjes om hebberig van te worden!

€ 20,99
ISBN: 9789493273214
time to momo Berlijn Limited Feesteditie

time to momo Limited Feesteditie Berlijn

De time to momo-stedengidsen bestaan 20 jaar en dat vieren wij! Onze acht meest populaire bestemmingen hebben we geüpgraded tot een luxe feesteditie, zo ook deze time to momo Limited Feesteditie Berlijn, met veel extra’s: een stickervel om favoriete hotspots of je hotel te markeren op de kaart; notitiepagina’s om je eigen points of interest toe te voegen, je uitgaven bij te houden, wat te schetsen of te schrijven, een handig en vrolijk elastiek, en last but not least: een linnen look flexibound omslag. En de vertrouwde gids plus routekaarten en stadsplattegrond zitten er natuurlijk ook in. Acht pareltjes om hebberig van te worden!

€ 20,99
ISBN: 9789493273191
time to momo Barcelona Limited Feesteditie

time to momo Limited Feesteditie Barcelona

De time to momo-stedengidsen bestaan 20 jaar en dat vieren wij! Onze acht meest populaire bestemmingen hebben we geüpgraded tot een luxe feesteditie, zo ook deze time to momo Limited Feesteditie Barcelona, met veel extra’s: een stickervel om favoriete hotspots of je hotel te markeren op de kaart; notitiepagina’s om je eigen points of interest toe te voegen, je uitgaven bij te houden, wat te schetsen of te schrijven, een handig en vrolijk elastiek, en last but not least: een linnen look flexibound omslag. En de vertrouwde gids plus routekaarten en stadsplattegrond zitten er natuurlijk ook in. Acht pareltjes om hebberig van te worden!

€ 20,99
ISBN: 9789493273245

Onafhankelijke uitgeverijen

Steeds vaker willen auteurs graag zelf de hele totstandkoming van hun boek in eigen handen hebben. Deze boeken worden met veel kennis en passie gemaakt. Voor de verkoop en distributie van deze boeken werken deze auteurs nog wel graag samen met een uitgeverij. Wij helpen hen dan ook graag met hun boeken op het gebied van vrije tijd en reizen. Ook met kleinere, opkomende uitgeverijen werken wij graag samen.

Uitgeverij FJORD

Perron Europa

Perron Europa

Met 250 duizend kilometer aan spoorlijnen is geen ander continent zo goed ontsloten als Europa. Onthaasting? Iedereen snakt ernaar en slow travel is bijna een modieus begrip. Maar hoe voelt het daadwerkelijk, dat andere reistempo? De auteurs van Perron Europa stapten in de trein en namen alle tijd. Zo zagen ze landschappen in elkaar overgaan, culturen zich ontrafelen en ontdekten ze het unieke karakter van Europa. Van de rozerode midzomernacht in Zweeds Lapland tot de wijnstokken op de hellingen van vulkaan Etna en de scherpe pieken van het Tatragebergte. Perron Europa bevat inspirerende verhalen, unieke foto’s en veel reistips voor een Europese ontdekkingsreis per trein.

€ 29,50
ISBN: 9789083014883
Buitenluchtleven Nederland

Buitenluchtleven Nederland

Mooie natuurgebieden, nationale parken, onverwacht inspirerende plekken midden in een stad. Wandelen kan overal, echt. Na de eerste twee drukken van Buitenluchtleven – waarvan er sinds september 2020 meer dan 5500 exemplaren verkocht zijn – is deze editie geheel herzien. Nieuwe wandelingen en met extra tips voor koffie of lunch. Buitenluchtleven Nederland is een geheel herziene nieuwe editie, met nieuw omslag en nieuwe wandelingen.

€ 23,50
ISBN: 9789083169149
Elke dag naar buiten antraciet

Elke dag naar buiten (antraciet)

Elke dag naar buiten (antraciet) is een mooi vormgegeven logboek voor je wandelingen, fietstochten, wishlists en veel meer. Met veel schrijfruimte voor wie alles wil onthouden, maar de boeken zijn ook geschikt als plakboekje of herbarium. Daarnaast bevat het boek uiteenlopende tips voor buitenmensen. In twee varianten: lichtblauw met polderbloemen en antraciet met strandvondsten.

€ 17,50
ISBN: 9789083169163
Elke dag naar buiten lichtblauw

Elke dag naar buiten (lichtblauw)

Elke dag naar buiten (lichtblauw) is een mooi vormgegeven logboek voor je wandelingen, fietstochten, wishlists en veel meer. Met veel schrijfruimte voor wie alles wil onthouden, maar de boeken zijn ook geschikt als plakboekje of herbarium. Daarnaast bevat het boek uiteenlopende tips voor buitenmensen. In twee varianten: lichtblauw met polderbloemen en antraciet met strandvondsten.

€ 17,50
ISBN: 9789083169187
Walking Amsterdam

Walking Amsterdam

Amsterdam, de stad vol verhalen, is kleurrijk, groen, verrassend en vrolijk. Wandel mee en ontdek de stad op een bijzondere manier. Negen wandelingen, kriskras door de stad, startpunt altijd vanaf de Dam. Noord, oost, zuid, west, twee routes door de haven, een over de Herengracht, een wandeling voor 4 mei en eentje voor de donkere decemberdagen. Ook neemt het boek je mee naar de mooiste parken en begraafplaatsen, langs bijzondere architectuur, kunstwerken en ambachtslieden en veel meer. De Engelse vertaling, Walking Amsterdam, is op veler verzoek speciaal gemaakt voor expats, cultureel geïnteresseerden en andere niet-Nederlandstaligen die langere tijd in Amsterdam verblijven.

€ 24,50
ISBN: 9789083169194
Aan Zee: een eindeloze strandwandeling

Aan zee

Na het lopen van het St. Olavspad van Zweden naar Noorwegen, waarover Francine haar indrukwekkende debuut Onderweg schreef, wilde zij weer gaan lopen. Deze keer liep zij van Sluis in Zeeuws-Vlaanderen naar Den Helder in Noord- Holland én ging ze naar Vlieland. Aan zee is, behalve een verslag van die route, vooral een zoektocht naar haar jeugd, de verhouding met haar moeder en haar gezin. Een heerlijk boek voor de zomer!

€ 20,00
ISBN: 9789083169132
The Wild Wild East

The Wild Wild East

Avontuur is voor iedereen! Drie maanden lang trokken biologen Marvin en Kevin Groen in hun rode camper door Oost-Europa, op zoek naar planten, dieren, de mooiste natuurparken maar vooral: de wildernis. Ze kwamen op prachtige verlaten plekken en gingen boulderen, kajakken, klimmen, wandelen, fietsen, snowboarden en snowkiten. Ze kampeerden aan een eindeloos uitgestrekt meer of sliepen in een iglo op een bergtop met fantastisch uitzicht. En ja, ze stonden oog in oog met een beer. Ga mee met de tweeling naar Duitsland, Polen, Slowakije, Tsjechië, Roemenië en Hongarije en ontdek de bijzondere natuur in het onbekende, wilde Europa in The Wild Wild East.

€ 25,00
ISBN: 9789083014890
De paden op

De paden op

Allemaal lekker naar buiten! Met deze 23 kant-en-klare wandelweekenden, inclusief hotel of B&B, ontdek je de mooiste wandelpaden van Nederland. Dwars door Nederland lopen 23 mooie Lange-Afstand-Wandelpaden. De bekendste zijn het Pieterpad en het Trekvogelpad, maar er is nog zoveel te ontdekken. Doorkruis Nederland van noord naar zuid en van oost naar west, wandel door prachtige natuurgebieden en ook door dorpen en steden. Je begint dit nieuwe avontuur met twee dagen wandelen. Onderweg blijf je logeren en zo worden die twee dagen vanzelf een minivakantie. Voor De paden op probeerde Lydia Michiels van Kessenich alle 23 paden voor je uit en weet: na ieder wandelweekend ben je weer volledig opgeladen.

€ 23,50
ISBN: 9789083169101
Goed eten, lekker slapen

Goed eten, lekker slapen

Hotels met een geweldig restaurant en topkeukens waar met liefde wordt gekookt, geweldige boerderijen waar je helemaal in de watten wordt gelegd. Dit boek staat vol interviews met gepassioneerde eigenaars en chef-koks, recepten voor thuis, adressen van brouwerijen, pluktuinen, boerderijwinkels, wijngaarden en veel meer. Zodat je de volgende dag na het ontbijt op pad kunt in de omgeving. Het adresboekje Goed eten, lekker slapen van actrice Judith Noyons barst van dit soort plekken. Dit jaar had ze eindelijk tijd om haar favorieten, waar ze al jaren komt, nogmaals te bezoeken en er dit boek over te schrijven.

€ 22,50
ISBN: 9789083014876
Amsterdam door! Gijs en Floor

Amsterdam door! Gijs & Floor

Floor en Gijs, goede vrienden en liefhebbers van de stad Amsterdam, zijn tijdens de lockdown in het voorjaar van 2020 begonnen met wandelen en zo ontstond het idee. Amsterdam door! Gijs & Floor bevat acht wandelingen inclusief heel veel foto's, anekdotes en tips uit Amsterdam.

€ 22,50
ISBN: 9789083014869
Ga op de fiets

Ga op de fiets

Ga op de fiets is een inspirerend pleidooi voor reizen op de fiets. Laura en Irene zijn vanuit hun huis in Rotterdam naar Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Kroatië, Bosnië en Herzegovina gefietst. De etappes van deze tocht van in totaal 6.000 km, deelden ze op in stukken en dat werden, samen met eerdere reizen naar Duitsland en door België, de 15 routes in het boek. Een groot deel van het boek gaat over het waarom van reizen op de fiets, en waarom je na het lezen van het boek nog maar één ding wilt: je ketting smeren, je banden oppompen en gaan.

€ 22,50
ISBN: 9789083014845
Onderweg

Onderweg

In Onderweg wandel je mee over het St. Olavspad, de 'Camino van het noorden'. Wat doe je als je uitgeput bent en stiekem genoeg hebt van het drukke gezinsleven? Je kunt bij de pakken neer gaan zitten, of je besluit een pelgrimstocht te lopen. Francine Postma deed het laatste, want er moest iets veranderen in haar leven. Ze liep in vijf weken tijd in haar eentje het St. Olavspad, de 580 km lange wandeltocht van Zweden naar Noorwegen.

€ 22,50
ISBN: 9789083014852

Buitenluchtleven

Een wandeling van een uurtje, een hele middag of een heel weekend? In Nederland zijn de mogelijkheden eindeloos. Je moet soms alleen even weten waar. Buitenluchtleven inspireert je Nederland te voet te ontdekken.

€ 22,50
ISBN: 9789083014821

Uitgeverij Zout

Op avontuur in Europa

Op avontuur in Europa

In Op avontuur in Europa delen we 36 kindvriendelijke vakantiebestemmingen dicht bij huis. Ideaal voor de schoolvakanties. Want waarom zou je ‘ver en veel’ willen in een week tijd, als je binnen een straal van 1.000 kilometer van Utrecht al fijne pareltjes vindt? Reislustige gezinnen vertellen hun persoonlijke ervaring over hun favoriete plekken: van de Moezelvallei met kastelen en herfstkleuren tot het Ruhrgebied waar je kunst ontdekt tussen de verlaten fabriekspanden. Wil je langer dan een week op vakantie? De weekjes weg in het boek kun je ook met elkaar combineren.

€ 23,50
ISBN: 9789083205304
Campings waar je blij van wordt

Campings waar je blij van wordt

In Campings waar je blij van wordt delen we 25 kindvriendelijke en sfeervolle campings in Nederland. Geen massale vijfsterrenparken, maar pareltjes in het bos, aan de kust of tussen de weilanden. Plekken waar de sfeer gemoedelijk is en waar je kinderen het fantastisch vinden. Waar ze kunnen spelen in de modderspeeltuin of zwemvijver en waar je niet kop-aan-kont staat met je buren. Bij de één haal je een fijne koffie-to-go met zelfgebakken appeltaart, bij de ander rooster je marshmallows op je eigen vuurtje.

€ 20,00
ISBN: 9789090352084

Uitgeverij eRCeemedia

Frankrijk binnendoor Loire

Frankrijk binnendoor – Loire

In Frankrijk binnendoor Loire lees je alles over een onvergetelijke reis langs de Loire, die begint bij Orléans en eindigt bij Saint-Nazaire, aan de monding van de rivier. Aan de hand van de tips van Frankrijk-kenner en -liefhebber Ruud Couwenhoven ontdek je de bekende, maar vooral de minder bekende plekjes in het fraaie dal van de Loire.

€ 22,50
ISBN: 9789083010618
Frankrijk binnendoor

Frankrijk binnendoor

Miljoenen Nederlanders en Vlamingen kiezen jaarlijks voor een autovakantie naar Frankrijk. Het boek Frankrijk binnendoor is voor hen een bron van inspiratie om relaxed over de Franse binnenwegen te reizen aan de hand van een dag voor dag beschreven roadtrip van 4.100 kilometer, dwars door Frankrijk.

€ 22,50
ISBN: 9789083010625

I Love The Seaside

I Love the Seaside – Spanje

Ontdek de leukste plekken langs de kust van Baskenland, Cantabrië, Asturias, Galicië en de westkust van Andalusië. I Love the Seaside - Spanje is een verrassende reisgids gemaakt door surfers, voor surfers, maar bovenal met liefde voor de zee.

€ 19,99
ISBN: 9789057678882

I Love the Seaside – Southwest Europe (Engelstalig)

Het team van I Love the Seaside combineert het beste van twee werelden: reizen en surfen. Met de Engelstalige I Love the Seaside - Southwest Europe heb je een kompas langs de Atlantische kust van Frankrijk, Spanje en Portugal in handen. Met prachtige foto's en inspirerende verhalen.

€ 34,95
ISBN: 9789082507980

I Love the Seaside – Northwest Europe (Engelstalig)

Met de Engelstalige, door crowdfunding tot stand gekomen I Love the Seaside - Northwest Europe reis je langs de kust van Noorwegen, Zweden, Denemarken, Duitsland, Nederland en België. De makers bezochten persoonlijk alle plekken langs de kust.

€ 34,95
ISBN: 9789082507966

I Love the Seaside – Noordzeekust

Já, naar zee! Voor alle liefhebbers van de Noordzeekust maakte het team van I Love the Seaside een inspirerende, verrassende en relaxte reisgids over de Duitse Wadden, Nederland en België. Bedoeld voor iedereen die houdt van een laid-back surf-sfeertje, zand tussen je tenen en een frisse wind door je haar.

€ 19,99
ISBN: 9789493195295

I Love the Seaside – Morocco (Engelstalig)

In deze Engelstalige gids deelt het team van I Love the Seaside hun liefde voor Marokko. I Love the Seaside - Morocco inspireert je om het prachtige land te verkennen, zijn gastvrije inwoners te ontmoeten en om je te laten verleiden door de kleuren, geuren en smaken.

€ 29,95
ISBN: 9789082507942

I Love the Seaside – Great Britain and Ireland (Engelstalig)

In deze Engelstalige gids deelt het team van I Love the Seaside hun favoriete plekken om te surfen, shoppen, eten en te overnachten. I Love the Seaside - Great Britain and Ireland staat bomvol leuke kustplekken, van Schotland tot Engeland en van Cornwall tot County Kerry.

€ 34,95
ISBN: 9789082507997
I Love the Seaside Frankrijk

I Love the Seaside – Frankrijk

Ontdek de leukste plekken langs de kust van Normandië, Bretagne, Vendée, Gironde, Les Landes en de Côte Basque. Alleen de allermooiste plekken staan in I Love the Seaside - Frankrijk: kleine baaitjes en brede stranden, gezellige dorpjes, restaurants en overnachtingsmogelijkheden.  

€ 19,95
ISBN: 9789493195301

Habitat

Habitat Rotterdam Shaping City Life

Habitat Rotterdam – Shaping City Life (Nederlandstalig)

Habitat Rotterdam - Shaping City Life (Nederlandstalig) toont je de woningen en werkplekken van 34 Rotterdamse makers. Zij vertellen in tekst én beeld over werkwijzen, woonkeuzes, pieken, dalen en hun band met Rotterdam. Dat die stad in hard tempo transformeert, lees je tussen de regels door. Een ideaal cadeauboek voor alle ras-Rotterdammers en iedereen die de liefde voor creativiteit en de stad deelt. Verkrijgbaar in NL en EN.

€ 19,95
ISBN: 9789083014807

Habitat Rotterdam – Shaping City Life (Engelstalig)

Habitat Rotterdam - Shaping City Life (Engelstalig) toont je de woningen en werkplekken van 34 Rotterdamse makers. Zij vertellen in tekst én beeld over werkwijzen, woonkeuzes, pieken, dalen en hun band met Rotterdam. Dat die stad in hard tempo transformeert, lees je tussen de regels door. Een ideaal cadeauboek voor alle ras-Rotterdammers en iedereen die de liefde voor creativiteit en de stad deelt. Verkrijgbaar in NL en EN.

€ 19,95
ISBN: 9789083014814